Naujausi straipsniai
O, daktare, jūsų tokia švelni ranka!...- O, daktare, jūsų tokia švelni ranka!
Vaistų paieška
|
Kad dieta nekenktų dantims
2011, Gegužė 4 - 08:40
Ką daryti, kad laikantis dietos dantys liktų sveiki ir stiprūs? Pasirodo, kai kurių maisto produktų išbraukti iš savo valgiaraščio negalima niekada. Žinoma, geriausia dieta - subalansuota saikinga mityba. Tiesa, kartais noras greitai ir pastebimai sulieknėti nugali sveiko proto argumentus. Svarbu, kad dėl prarastų kilogramų netektų neplanuotai apsilankyti pas odontologą. Keli paprasti patarimai padės išlaikyti stiprius dantis. Rūgštaus pieno produktai Tai puikus kalcio šaltinis. Net ir labai apribojus suvartojamų kalorijų, kasdien būtina išgerti bent dvi stiklines neriebaus kefyro. Jame esančios naudingosios bakterijos padeda kovoti su ligas sukeliančiomis. Negalima pamiršti ir varškės. Būtų idealu kasdien jos suvalgyti bent 250 g. Ji gali būti ir liesa. Varškėje esantį kalcį organizmas lengvai pasisavina. Vaisiai Dantims naudingi visi vaisiai, o bene daugiausia naudingų medžiagų yra abrikosuose, braškėse, juoduosiuose serbentuose, obuoliuose ir vyšniose. Šie vaisiai ir uogos turtingi kalcio, kalio ir natrio, be to, juose gausu vitaminų. Vyšnias ypač patartina valgyti moterims dėl didelio A ir E vitaminų kiekio. Šios uogos gerina lytinių liaukų veiklą, padeda greičiau gyti žaizdoms, sulaiko organizme kalcį ir teigiamai veikia deguonies apykaitą. Ne mažiau naudingi ir greipfrutai bei melionai. Beje, juos patartina valgyti kartu. Melionuose daug svarbių mikroelementų, tarp jų ir seleno, pasižyminčio jauninamuoju poveikiu. Greipfrutuose esantis vitaminas C stiprina kraujagyslių sieneles, o rūgštys padeda geriau pasisavinti melionų naudingąsias medžiagas. Norint, kad dantys būtų sveiki, rekomenduojama dažniau valgyti persimonų. Jie turtingi jodo, palaikančio organizmo normalų hormonų kiekį ir padedančio užgyti žaizdoms. Panašiomis savybėmis pasižymi ir mangai. Patartina valgyti daržovių sriubas, nes jose gausu vitaminų, ląstelienos ir antioksidantų, o tirštos trintos sriubos padeda gyti burnos ertmės gleivinės žaizdelėms. Mėsa ir žuvis Nors du kartus per savaitę rekomenduojama valgyti kepenų, ypač galvijų. Jos valo organizmą, pasižymi vitaminų ir mikroelementų gausa. Žuvį geriausia valgyti virtą. Ypač naudingi upėtakiai. Pravartu laikantis dietos gerti vitaminų preparatus. O pasikaitinus saulėje organizmas gauna tokio reikalingo vitamino D. Tik nereikia persistengti - vos oda paruduoja, organizme šis vitaminas nebesigamina. Praturtinus dietinę mitybą būtiniausiais maisto produktais ir naudingomis medžiagomis, dantys liks sveiki, o šypsena žavi.
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
kkk — 2011, Balandis 2 - 13:30
na jau upetakiai tikrai nenaudingi. tik jau nereikia cia pasakų sekti.Lietuvoje kokybiškos žuvies nė su žiburiu nerasim,.
Skelbti naują komentarą