Naujausi straipsniai
Pacientas sako psichiatrui...Pacientas sako psichiatrui:
Vaistų paieška
|
Dietologė rekomenduoja nepamiršti saiko
2011, Gruodis 24 - 17:07
Pasak dietologės Galinos Apanel, per šventes reikia valgyti įvairų maistą, tačiau svarbiausia - saikingai. Žvėryno natūralios medicinos centro dietologė G. Apanel teigia, kad per šventes sveikiems žmonėms galima paragauti įvairiausių patiekalų, bet tik saikingai. „Reikėtų nepiktnaudžiauti maistu", - tvirtina dietologė. Pasak pašnekovės, prie šventinio stalo geriau rinktis augalinės kilmės produktus ir riboti riebaus maisto kiekius. „Daugiau sau galima leisti valgyti daržovių ir vaisių. Geriau būtų nevalgyti daug riebaus, kepto ir rūkyto maisto. Kepti maisto gaminius rekomenduoju be džiūvėsėlių ar miltų", - pataria specialistė. Medikė sako, kad geriau rinktis mišraines, kurios pagamintos su aliejumi. „Mišrainės, pagamintos su aliejumi, virškinamos lengviau nei su majonezu ar grietine", - akcentuoja G. Apanel. Anot jos, maistą reikia valgyti lėtai. „Tada suvalgysim mažiau, greičiau ateis sotumo pojūtis ir nepūs pilvo". Dietologė teigia, kad alkoholis visada yra toksinas, tačiau išgerti 50 ar 100 g. stipresnių ir geresnių gėrimų visada galima, tik svarbu nepamiršti saiko. „Geriau rinktis geros kokybės konjaką, o atsisakyti likerio, šampano", - tikina medikė ir priduria, kad iš visų gėrimų nesveikiausias yra alus. „Šis gėrimas skatina apetitą, rūgštingumą ir gali paūmėti virškinimo trakto įvairios problemos", - vardija pašnekovė. G. Apanel sako, kad ne visiems tinka ir sausas bei raudonas vynas. „Raudonas vynas netinka tiems, kurie skundžiasi migreniniais galvos skausmais, nors šis gėrimas turi daug vitaminų bei estrogenų", - pabrėžia moteris. Anot jos, jei žmogus prisivalgė per šventinę vakarienę, tai kitą dieną turėtų naudoti daug skysčių. „Skysčiai išskalauja organus. Ypač svarbu, kad toksinai pasišalintų iš kepenų ir inkstų", - pabrėžia medikė. Specialistė teigia, jog geriausias skystis yra paprastas vanduo arba negazuotas mineralinis vanduo. „Vanduo geriausias gėrimas, taip pat ir arbata, tačiau reikėtų vengti kavos. Vanduos bus tarsi lašelinė organizmui", - sako dietologė. Gydytoja sako, kad kitą dieną po šventinių vaišių geriau atsisakyti patiekalų iš kruopų, bulvių, mėsos, žirnių, pupelių ir žuvies. „Dažnai būna, kad kitą dieną žmogus dar daugiau prisivalgo. Nereikėtų taip daryti, geriau pasirinkti iškrovos dieną", - draugiškai rekomenduoja Žvėryno natūralios medicinos centro dietologė.
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
Skelbti naują komentarą