Naujausi straipsniai
Daktare, jūs tikriausiai šitas tabletes...- Daktare, jūs tikriausiai šitas tabletes man skyrėte tam, kad aš sustiprėčiau, ar ne?
Vaistų paieška
|
Kaip saugiai gamtoje išsikepti mėsos gaminius?
2011, Gegužė 2 - 11:37
Savaitgaliais vis daugiau lietuvių iškylauja gamtoje: kepa dešreles, šašlykus ir kitus mėsos produktus. Ką reikia žinoti, kad neapsinuodytume? Anot Snieguolės Ščeponavičienės, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto ( NMVRVI) direktoriaus pavaduotojos - atviroje liepsnoje nereikėtų kepti tų mėsos gaminių, kuriuos gaminant naudota natrio nitritas (E 250). Neretai yra pasirenkamos „Medžiotojų" tipo dešrelės. Maistą reikia sūdyti joduota druska. Verdant, kepant ar kitaip termiškai ruošiant maistą, joduotą druską reikėtų berti ruošimo pabaigoje arba ant jau paruošto maisto. Jodas yra lakus, t. y. jo junginiai karštyje greitai skyla. Jei joduotą druską bersime virimo ar kepimo pradžioje, nepasieksime reikiamo efekto - labai sumažės jodo kiekis. Bet ši druska tikrai ne tik kad nepavojinga nei ją beriant virimo ar kepimo pradžioje, viduryje, nei pabaigoje. Jodas yra būtinas vartoti elementas. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, per parą suaugęs žmogus turi gauti apie 150 µg jodo. Vartotojai, prieš pirkdami joduotą druską, turėtų atkreipti dėmesį į jodo koncentraciją druskoje, pagaminimo datą, galiojimo laiką, ar nepažeista pakuotė. Taip pat druską patartina laikyti sandariuose, neperšviečiamuose induose. Patarimai iškylautojams:
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
Skelbti naują komentarą