Naujausi straipsniai
Mama uždaro vaiką į beprotnamį...Mama uždaro vaiką į beprotnamį. Po savaitės skambina:
Vaistų paieška
|
Kebabai – sveika ar ne?
2009, Sausis 26 - 13:45
Turbūt dažnam yra tekę po siautulingo vakarėlio klube ar smagaus pasisėdėjimo bare greitomis sušlamšti kebabą. Mėsa, riebus padažas, daržovės - ar visa tai valgyti sveika? Simonas Langley-Evansas, Notingamo universiteto profesorius, sako, kad vis dėlto kebabą galima vadinti „sveikiausiu" lyginant su kitu greituoju maistu, rašo BBC. „Šiame patiekale yra liesos mėsos, rupių miltų pitos (Pita - paplotis, į kurį įvyniojamas kebabas), įvairių daržovių. Tačiau kebabai gausiai skaninami padažais, turinčiais daug riebalų bei druskos", - pastebėjo profesorius. „Paprastai kebabai gaminami itin dideli. Reikia pastebėti, kad kebabus žmonės dažnai valgo vakare arba vartodami alkoholį. Būtent šis suvartotas maistas ir „eina" į kūną", - pastebėjo profesorius ir pridūrė, kad dideliame kebabe gali būti apie pusę dienos kalorijų normos, būtinos suvartoti žmogui. Tradicinis turkiškas kebabas labai skiriasi nuo dabartinio. Kebabo mėsa - kepta ėriena su prieskoniais - tradiciškai patiekiama su ryžiais ir daržovių salotomis. Bet norint suvalgyti tokį patiekalą reikia laiko, vietos ir stalo įrankių. Todėl 1971 metais turkas Aygumas sugalvojo supjaustyti mėsą mažais gabaliukais, pridėti svogūnų, pomidorų, salotų, pagardinti padažu ir įsukti visą maistą į pitą. Taip atsirado kebabai, kuriuos valgome dabar.
|
Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.
Komentarai
Skelbti naują komentarą